Lukijat

maanantai 4. huhtikuuta 2011

POSTIN VASTAUS KYSELYYNI TULI TÄNÄÄN

JA SE ON TÄLLAINEN:
Hei!

Kiitos yhteydenotostanne, joka koski henkilötunnuksen merkitsemistä.

Olen pahoillani tapahtuneesta. Jotta voisin selvittää asiaa, kertoisitteko noutamanne lähetyksen lähetystunnuksen vastaamalla tähän viestiin?

Se, merkitäänkö henkilötunnuksesta vain loppuosa vai merkitäänkö henkilötunnus kokonaan riippuu siitä, minkälainen lähetys on kyseessä. Jos esimerkiksi tavallista postipakettia noudetaan lähetystunnuksella, ei henkilötunnuksesta kirjata ylös muuta kuin henkilötunnuksen loppuosa.

Arvolähetyksissä (esimerkiksi kirjattu kirje), lähetyspalveluun kuuluu, että Posti varmistaa vastaanottajan henkilöllisyyden. Siksi Posti merkitsee itselleen jäävään luovutusasiakirjaan vastaanottajan henkilötunnuksen. Henkilötunnus merkitään siitä syystä, että tarvittaessa voidaan jälkikäteen varmistua, että lähetys on luovutettu oikealle vastaanottajalle. Posti saattaa myös toimia lähettäjän puolesta henkilöllisyyden toteajana, jos lähettäjällä on esimerkiksi lakisääteinen velvollisuus varmistua asiakkaan henkilöllisyydestä.

Postille on postipalvelulaissa nimenomaisesti annettu oikeus kirjata henkilötunnus ylös näissä tilanteissa. Henkilötunnusta ei luovuteta eteenpäin lähettäjälle eikä kenellekään muullekaan. Vastaanottajan henkilötietoja ei ole mahdollista hakea sähköisesti

6 kommenttia:

 1. Sulla oli varmaan "arvolähetys"...hih...vaikkei kyllä naurata!!
  Onhan minunkin tämä hyvä tietää kun vastedes joudun uuteen postiin kaupungissa, kiva näyttää heille uutta passiani...mua ei siitä tunnista kuin sormenjäljestä...on se niin kamala!!!

  VastaaPoista
 2. Tilasin lisää Paperellasta niitä leimasinten säilytyskoteloita ja hain ne tänään samasta paikasta. Oli eri henkilö töissä eikä hän laittanut kuin hetun loppuosan kuittiin.
  No tämä tästä...

  VastaaPoista
 3. Pakko oli heti tulla kurkkimaan ja lukijaksesi sitten heti liityin, kun näin ihanaa täältä löysin :D Aivan ihani kortteja ja muutakin.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. SeriL: Olen lämpimästi tervetullut lukijakseni. Samoin hyvää loppuviikkoa. Itse vietän juuri kahta vapaa päivääni 8)

  VastaaPoista
 5. Moikka moi! Mukavaa kun olet blogini löytänyt ja niinpä minäkin löysin tänne. Kivat sivut ja kauniita kortteja sinulla ! Muuten noita samaisia leimakoteloita juuri tilasin minäkin, tosin Paperinauhasta:))

  VastaaPoista
 6. Mielenkintoista miksi posti tarvitsee henkkilötunnuksen. henkkilölisyshän on varmistettu henkkilökortista,ajokortista,passista tai muusta vastatavasta.

  kyllä mielestäni pitää riitää että se varmistetaan silmämäräisesti.

  ei sitä kyllä tarvitse mihinkän papperin raapustaa. mihin joutuvat nuo papperit sitten myöhemin ?

  pitää kysyä samaa tietosuoja valtutetulta.

  VastaaPoista

Kommenttisi on arvokas- kiitos siitä.